Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Tarta tatin z pomidorkami koktajlowymi confit i bazylią

Starter

Veggy

Easy

20 min

4 porcje

Składniki

400 g CIRIO Pomodorini

200 g  CIRIO Sos do makaronu Basilico 

2/3 Słodkie czerwone cebule

 

40 g Cukru

Białe wino

1 płat ciasta francuskiego

Oliwa z oliwek extra virgin

Przygotowanie
  1. Wysuszyć pomidorki koktajlowe i podsmażyć je z połową cukru i 2/3 łyżkami oliwy
  2. W międzyczasie posiekać cebulę i skarmelizować ją z drugą połową cukru, 2/3 łyżkami oliwy i odrobiną wina
  3. Wymieszać pomidorki koktajlowe z cebulą i włożyć je do 4 pojedynczych foremek, pokryć każdą łyżką sosu Basilico CIRIO
  4. Przykryć każdą foremkę kwadracikiem ciasta francuskiego
  5. Piec w piekarniku przez 20 minut 200°
  6. Wyciągnąć tartaletki i natychmiast obrócić je do góry dnem.
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidorki koktajlowe

Inne przepisy

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits