Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Napoli-Roma Ciurillo

Starter

Veggy

Medium

15 min

4 porcje

Składniki
4 kwiaty cukinii
400 g CIRIO Polpa
30 g mozzarelli
80 g sera ricotta
4 czarne oliwki
1 jajko
1 mała cebula
Bazylia
1 limonka
ser Pecorino romano
Mleko
oliwa z oliwek Extra virgin
Sól
Pieprz
Przygotowanie
  1. Posiekać cebule i usmażyć na patelni z niewielką ilością oliwy i Pomidory w kawałkach CIRIO
  2. Poczekać aż woda całkowicie wyparuje i dodać soli po zakończeniu gotowania
  3. W międzyczasie umyć kwiaty cukinii, delikatnie osuszyć i napełnić je serem ricotta z pokrojoną w kostkę mozzarellą, posiekanymi oliwkami, serem pecorino romano, pieprzem i odrobiną soli.
  4. Pojedynczo obtoczyć kwiaty cukinii w ubitym jajku z odrobiną mleka i usmażyć na gorącej oliwie.
  5. Wysuszyć na papierowym ręczniku i ułożyć kwiaty na łyżce sosu pomidorowego
  6. Na koniec dodać kilka kropel pesto z bazylii ( kremu z bazylii z limonką i oliwą).
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidory w kawałkach

Inne przepisy

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits